Tredjeparts verifikasjon av klimagassutslipp under EUs ETS-regelverk.

Bestill her

Ecoxy leverer verifikasjonstjenester under EUs regime (EU ETS). Vi er en uavhengig akkreditert aktør og utfører verifikasjon av deres overvåking og rapportering av årlige klimagassutslipp.

Ecoxy har vært akkreditert (ISO/IEC 14065 og EU forordning 600/2012) siden 2014 og har utført verifikasjoner av klimagassutslipp på flere anlegg (ca 30 anlegg per år). Anleggene er innenfor flere typer industrier og offshore.

Normalt er det påkrevd at verifikatør besøker anlegget hvert år. Flere anlegg har mulighet for å søke om fritak for besøk til Miljødirektoratet. I søknaden om fritak må det legges ved en risikovurdering utført av en verifikatør. Ecoxy utfører slike risikovurderinger. For enkelte anlegg med lave utslipp (<25 000 tonn CO2) kan verifikatør selv vurdere om det er behov for besøk på anlegget uten at bedriften må sende inn søknad.

Ønsker du å lese mer om retningslinjene for gjennomføring av akkrediterte verifikasjonstjenester under EUs regelverk for utslippsrapportering (EU ETS), gå til Våre retningslinjer for verifikasjon Norsk 14065-2013.

For spørsmål knyttet til tjenesten vennligst ta kontakt med vår verifikasjonsavdeling.

Klage-/ankebehandling
Aktører som ønsker innsyn i virksomheten og eventuelle klage-/ankesaker kan henvende seg til Managing Director Kristine Sørensen.

Kontakt:
Kristine Sørensen
Managing Director
Tel: +47 916 96 924
Mail: kristine.sorensen@ecoxy.no

Kontakt:
Helen Hoem
Verifikasjon
Tel: +47 410 88 471
Mail: ets@ecoxy.no

Nyheter

Oppstart: Verifikasjon av utslippsåret 2023

Om ikke lenge starter arbeidet med verifikasjon av EU ETS klimakvoterapporter for utslipp i 2023. I løpet av året har regelverket gjennomgått flere endringer og oppdateringer, og vi har samlet informasjon om de viktigste i denne artikkelen.

Les mer

Intervest AS kjøper 100% av aksjene i Ecoxy AS

Intervest AS kjøper 100% av aksjene i Ecoxy AS den 13.09.23. Intervest AS er et familieeid utviklingsselskap som ledes av styreleder og gründer Sverre Torbjørn Hanssen. Oppkjøpet av Ecoxy AS etablerer den første grunnpilaren i Intervest AS sin grønne satsning.

Les mer

Bli kjent med EU ETS-verifikatøren

Hvordan er det å arbeide som akkreditert verifikatør innenfor EU ETS-regelverket? Bli kjent med Benedicte Adelheide som de siste månedene gått igjennom opplæring for å bli godkjent verifikatør i Ecoxy.

Les mer

Ecoxy lanserer digital bestillingsløsning

Ecoxy lanserer nå vår digitale bestillingsløsning. Denne løsningen vil gjøre det mer effektivt å sende inn forespørsler om gjennomføring av utslippsmålinger og utføring av verifikasjonstjenester. Ved å sende inn utfylt skjema vil du bli snarlig bli kontaktet av Ecoxy med et uforpliktende tilbud.

Les mer